Pige på cykel

Jels - Vojens (18 km) Cykeletape

Photo: Roar Paaske

Cykeletapen fra Jels til Vojens går igennem nogle smukke naturområder, som blandt andet Stursbøl Plantage og Oksenvad Hede langs Nørre Å. 

Flere steder i Stursbøl Plantage cykler man på forgreninger af Hærvejen. Da plantagen ligger på højderyggen, hvor kun få vandløb skal krydses, har stedet sandsynligvis været benyttet af de rejsende i årtusinder. Forbindelsen til oldtiden ses specielt af de i alt 70 bronzealderhøje, der ligger i tilknytning til hærvejssporene. Syd for plantagen ligger den gamle Hærvejskro i Stursbøl, der i dag har navnet Café Ellegård og blandt andet huser et Herberg. Også ved Slevad Bro, som ligger lige når du kommer ud af Oksenvad Hede, viser Hærvejssporene at tidlige tiders rejsende også har benyttet overgangen ved Slevad og Oksenvad.

Godt at vide

Her er et kort du kan downloade til din cykelcomputer med etapen fra Jels til Vojens på 18 km, samt et link til en detaljeret beskrivelse af turen. Længere nede på siden præsenterer vi dig for et udvalg af oplevelser, som du kan se på ruten, hvis du får lyst. 

Distance: 18 km.

Sværhedsgrad: let

Lejrpladser: Find dem på udninaturen.dk og i Hærvejens app til IOS og Android.

 

Følg os:

Useful links

Hærvej © 2024
English